sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

12.-16.3.2009 / Bali - Jakarta

Nyt pojat sitten tietaa kaiken surffaamisesta! Tarkeinta on ostaa tahi vuokrata hieno lauta, istua sen suomassa varjossa rantahietikolla ja vilkutella tytoille. Tai ainakin siihen tulokseen me tultiin kun kaksi paivaa tuotti tulokseksi yhteensa ehka kaksi sekunttia pystyssa laudan paalla. Ei ollut tuo etelan laji pohjoisen poikia varten. Yllattavan raskasta urheilua homma kuitenkin on ja kaikki paikat oli kipeama heti ensimmaisen paivan jalkeen.

Surffaamisen lisaksi Kutalla (Balin osa jossa olimme) voi myos shoppailla. Erinaisia surffi(vaate)kauppoja on tarjolla joka nurkalla. Matkaan tarttui hieman tuliaisia, mutta jatettiin ne enemma shoppailut sitten Kiinaan.

Illan tullen oli aika taas suunnata lentokentalle ja jatkaa matkaa kohti Jakartaa. Meidan iloksia AirAsian lento oli (taas!) myohassa. Talla kertaa odotusta kentalla kertyi ylimaaraiset kolme tuntia ja perilla oltiin keskella yota. Kylla puoli 3 yolla on hyva aika etsia majoitusta. Edellisella kerralla hyvaksi todettu Borneo hostel oli taynna mutta tilalle loytyi vahintaan yhta hyva enmuistasennimea-hostelli.

Jakartassa on nyt sitten vain tuhlattu aikaa kaymalla elokuvissa, kiertamalla ostereita, syomalla liikaa Pizza Hutissa ja manaamalla Balila mun mukaan tullutta korvatulehdusta. Muutaman tunnin paasta on lento kohti Kiinaa, tarkemmin Macauta. Ensi kerran tunnelmat kirjoitellaankin sitten sielta..

Indonesia on todella kiva maa! Taalla on upeita luonnon nahtavyyksia, mukavia ihmisia, erittain hyvaa ruokaa ja parasta sukellusta. Ainoa asia mika tahmaa oikeasti on internet. Valtion monopolin myota se on hidas ja kallis. Sen lisaks myos laiva- ja jossain maarin lentoyhteydet on valilla vahan arpapelia, mutta niin se on enemman ja vahemman kaikkialla Aasiassa.

Ei kommentteja: