torstai 3. huhtikuuta 2008

31.3.-3.4.2008 / Hangzhou - Suzhou

On voittajan valinta ensin matkustaa 15 tuntia junalla ja olla perilla 02 yolla, ilman karttaa tai tietoa mihin on menossa yoksi. Aurinkomatkojenkin lomakohteessa Hangzhoussa oli yolla kylma! Onneksi rinkat selassa kavely ympari kaupunkia pitaa nuoret miehet lampimana. Tunnin haahuilun jalkeen oli ansaittu hetki hampurilaisten parissa McDonaldsissa. Niin se BigMac Mealin hinta on 1,60e ja turha yrittaa tilata edes sita englanninkiellella.

Kaupungista loytyi useita majataloja jotka eivat joko halunneet meita vieraikseen tai sitten olivat oikeasti taynna. Epailemme ensimmaista. Puoli 4 aikaan yolla alkoi tuntua silta etta jotain pitaa tehda. Antti oli fiksuna poikana tallettanut wikitravelin Hangzhou oppaan puhelimeensa ja sielta sitten bongasimme hotellin, hyppasimme taksii ja kohta olimmekin jo unilla.

MyInn - Kiinan Omena-hotelli. Tilassa on saastetty niin sankyjen mitassa (176cm) kuin kerrosten korkeudessakin (ehka 220cm). Sangyissa oli kertakaytto liinavaatteet ja huoneissa tietokoneet! Ovet aukesi kulkukortilla ja hintakaan ei paata huimannut, vain 99Y!

Hangzhou on Kiinan taman hetken kovimpia turistinahtavyyksia, tai ainaki sita markkinoidaan semmoisena. CCTV:n kanavilla pyorii englanninkieliset mainokset ja tekeepa suomalaisetkin matkatoimistot tanne reissuja. Paikka on monessa mielessa ehka hieman ylimainostettu, tai ainakaan se ei ole sita perinteista Kiinaa. Kaupungin juttu on West Lake ja sen ymparilla olevat puistot, temppelit, tee-tuvat ja huvilat. Kaikki vain tahtoo olla kovin uutta ja kiillotettua. Kylla ne hienoja olivat, taynna ihmisia ja taalla paasisi liikkumaan vaikka pyoratuolilla, mutta tunnelmaltaan kovin mitaan sanomantonta. Parasta mallia tasta modernista maailmasta antoi 2002 rakennettu torni-padoga jonka luokse vei ensin liukuportaat ja sitten ylos hissi! Nakymat tosin oli hienot, harmi vain etta taivaalla oli se sama harmaa pilviverho, joka on ollut kanssamme koko Kiinan vierailun.

Kuten kaikissa Kiinan miljoonakaupungeissa niin myos taalla on valtava maara kauppoja. Niiden perinteisten lisaksi (joissa myydaan suuret maarat piraattituotteita) kavimme tutustumassa oikeisiin harmaisiin markkinoihin aivan kaupungin ytimessa. Lieneko katukuvaa haluttu siistia vai mika lie ollut syyna kun kenka- ja kellokauppiaat on ajettu sivukujille piiloon. He kuitenkin houkuttelevat asiakkaitaan esittein kadun varrelta ja lahdimme ihan mielenkiinnosta katsomaan minkalaiseen paikkaan sita pojat joutuu. Kengat ja muut tavarat oli piilotettu asuntojen takahuoneisiin. Kavimme lapi varmaan kuusi paikkaa johon meidat johdatettiin ja useimmissa marssimme keittion tai vahintaankin eteiseisen lapi. Taalla sita ollaan turvassa uteliailta silmilta. Ja koska vastaan sattui tulemaan kivat tossut ja ne eivat montaa euroa maksaneet niin tuli sitten lunastettua sellaiset repun painoksi.

Parin tunnin bussimatka toi pojat tanaan (3.pv) Suzhouhun. Pikaisen tutustumisen perusteella mukavasti pienempi miljoonakaupunki kuin Hangzhou. Vanhan keskustan talot ovat vain pari - kolme kerroksisia ja tyyliltaan sita mita Kiinalta enemman odottaa. Liikennetta on vahemman ja ilmakin oli mukavan lammin kun aurinko paistoi ohuemman pilviverhon takaa. Ja heti kun paastiin eroon valtavista ostoskeskuksista/keskittymista niin vastaan tuli pikkuliikkeita josta Antti osti seuraavan 5 vuoden takit. Ehka jostain loytyy myos minulle jotain - elephant size vain on kovin harvassa.

Ei kommentteja: